U draagt wellicht een NFC-chip…

AndroidPay? ApplePay? What’s in a name. Deze en vele andere betaalmogelijkheden maken gebruik van de NFC-chip. Maar wat is dat eigenlijk? 

NFC: Near Field Communication

Misschien kent u het wel van het mobiel betalen met de smartphone. In België denken we dan aan AndroidPay. ApplePay is op moment van dit schrijven nog niet in België actief.

BNP Paribas Fortis was als eerste op de Belgische markt met AndroidPay. 

NFC is een technologie die ons mobiele leven zal veranderen: uitwisselen van gegevens, inchecken, betalen… Het zit nu al in elke recente smartphone en betaalkaart en bij smartwatches is het in opmars.

Er is tweeweg-communicatie (dus verzenden en ontvangen) van NFC, tussen bijvoorbeeld een mobiele telefoon en een betaalterminal in een winkel. Die maken draadloos contact vanaf 10 cm afstand.

De communicatie hoeft niet specifiek tussen mobiele toestellen te gebeuren. Het werkt net zo goed met iets eenvoudigs zoals een sticker, affiche of een kaart met een NFC-chip. In dat geval zijn batterijen niet eens nodig om de NFC-chips op te laden.

Bedrijven zullen zo – via hun reclameposters en displays – informatie kunnen delen, direct met de gebruiker. Denk maar aan kortingsbonnen, filmprogramma’s, beursplattegronden, … rechtstreeks naar uw mobiele toestel.

Stilaan (maar zeker) zal NFC chip betaalkaarten, bonuskaarten, vervoersabonnementen, bibliotheekkaarten, ziekenfondskaarten en nog veel meer vervangen.

In de supermarkten kunnen winkelrekken met een NFC-chip uw telefoon laten weten  wat de prijs is en meteen ook nuttige informatie over het product meegeven (bijv. in welk recept je het kan verwerken).

Eén simpele chip, met een wereld aan potentieel.

Steven Dupont

Bekijk volgende video, klik hier (YouTube):

NFC video

7 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: