Er zit muziek in de kast.

Toestellen connecteren en diensten integreren… we zien het steeds vaker.

Multiroom speakerfabrikant Sonos en IKEA bundelen krachten om geluidstechnologie in het interieur toegankelijker te maken.

Een atypisch bondgenootschap zou je denken; een A-merk als Sonos in combinatie met een ‘budget’-keten.

Maar mispak u niet aan het innovatief karakter van IKEA:

In 2015 kwamen ze op de markt met hun draadloze oplaadstations, geĆÆntegreerd in hun meubels. Een jaar later gevolgd door hun slimme verlichting. En dan is er ook nog de IKEA AR-app.

“Bij IKEA zoeken we continu naar oplossingen voor een beter dagelijks leven thuis”, vertelt Bjƶrn Block, Business Leader IKEA Home Smart bij IKEA Zweden. “Dit doen we onder andere door technologie te integreren in ons design, dat gebruiksvriendelijk en betaalbaar is. Samen met Sonos willen we slimme geluidstechnologie toegankelijker maken voor zoveel mogelijk mensen.”

Sonos heeft het ook begrepen. Al jaren combineren ze design met gebruiksgemak en kwaliteit. Sommige toestellen bevatten nu ook spraakbediening.

Ze zijn sterk in hun multiroom muziekoplossingen maar beschikken in feite maar over 9 producten. Een partnerschap met IKEA, waar ingebouwde hardware vereist zal zijn, zou hun productportfolio sterk doen toenemen.

Wij vinden dat geluid moet worden gezien als onderdeel van het interieurontwerp. Daarom gaan we samen met IKEA werken aan producten en belevingen die je huis er nog beter uit laten zien en nog beter laten klinken,” aldus Patrick Spence, CEO van Sonos.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Misschien komen we tussen de Docksta-tafel en de PoƤng-stoel wel een bed met zingende hoofdsteun tegen. Een all-in-one-fotokader/speaker? Of we zetten een stand alone Sonos lekker old school op de Billy-boekenkast. Why not?!

Het partnerschap bevat natuurlijk wel logica. Sonos wil in meer huishoudens aanwezig zijn en IKEA wil versneld inzetten op smart home-producten en naast design ook extra features bieden.

Ze gaan eerst onderzoeken hoe de geluidsbeleving in een interieur geĆÆntegreerd kan worden. Dat 65% van alle millennials muziek afspeelt om zich thuis te voelen, illustreert het belang van muziek in huis.

Tegen 2019 mogen we de eerste producten op de markt verwachten.

Het raden naar originele namen kan beginnen. Het wordt iets met ljud en UnderhƄllning

…of ik zou mijn vertaal-app eens wat meer aan het werk moeten zetten.

Steven Dupont

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: