IKEA en LEGO lanceren opbergdozen die als speelgoed kunnen dienen

Credits: IKEA / Lego

IKEA en Lego lanceren opbergdozen die ook als speelgoed kunnen dienen.

Tussen IKEA en Lego lijkt het te klikken, letterlijk en figuurlijk, want de nieuwe opbergdozen en het speelgoed passen in elkaar en zijn vervaardigd van hetzelfde materiaal.

De collectie heet Bygglek en bestaat uit een set van drie kleine dozen. Twee sets van grotere dozen – elk met deksels en fronten bekleed met Lego-bouten – en een set Lego-bouwstenen.

Credits: IKEA / Lego

IKEA en Lego zien spelen als een essentieel onderdeel van het dagelijks leven: het bevordert creativiteit, vermindert stress en brengt mensen samen… tot je met de blote voeten op een steentje gaat staan… weg sfeer!

Credits: IKEA / Lego

“Bij IKEA geloven we altijd in de kracht van het spel”, zegt Andreas Fredriksson, ontwerper bij IKEA Zweden.

Met de Bygglek-collectie willen ze de kloof overbruggen, die bestaat tussen “er ligt veel rommel” en “een stimulerende creatieve omgeving”.

IKEA en Lego hopen zo te voorkomen dat ouders de behoefte voelen om op te ruimen terwijl de kinderen nog aan het spelen zijn, omdat de twee dan samenvallen. En misschien zijn het niet alleen de kinderen die aan het spelen zijn. In elk geval, de bouwwerken hoeven niet afgebroken te worden; en de volgende dag kan er gewoon verder gebouwd worden, en de fantasie tot leven komen.

Credits: IKEA / Lego

De dozen komen in verschillende formaten en hebben een bouwplaat als deksel, waardoor je Lego steentjes op de opbergdoos kan bouwen.

De Bygglek opbergdoos kan ook een onderdeel zijn van een bouwwerk – zo maak je een huis met de meubels in de doos en het dak erbovenop. Of je klikt meerdere dozen op elkaar en creëert een wolkenkrabber, robot of ruimteschip.

Er zitten geen specifieke instructies bij de dozen, want er is geen goed of fout in het gebruik, aldus IKEA. Wel zitten er een aantal kleine items bij die het spel op gang kunnen brengen, zoals poppetjes en natuurlijk een hotdog. Geen IKEA zonder hotdog.

De collectie past bovendien perfect bij andere IKEA producten. De creativiteit van je kinderen kan daardoor een mooi en uniek stuk decoratie in huis worden.

Lego werd in 1932 opgericht door Ole Kirk Christiansen. Het woord ‘Lego’ is afgeleid van het Deense zinsdeel ‘leg godt’, wat “speel goed” betekent.

Ook binnen de Lego-collecties past het perfect, want Bygglek kan worden gebruikt met alle bestaande Lego-onderdelen. Elk van de dozen kan ook op elkaar gestapeld worden en samen met de Lego studs vastgezet worden.

IKEA zegt dat ze altijd al een focus heeft gehad op kinderen en op wonen in kleine ruimtes. Lego Group staat bekend om hoe zij kinderen over de hele wereld inspireren met spel – en hiermee dragen zij bij aan de ontwikkeling van kinderen.

Credits: IKEA / Lego

De nieuwe Bygglek-collectie is vanaf 1 oktober 2020 verkrijgbaar in de IKEA woonwarenhuizen en online.

Credits: IKEA / Lego

Let the games begin!

Steven Dupont

#WhatsNext is een blog over innovatie, kunst en design, gebracht in mensentaal. Op de hoogte blijven? Volg ons op:

En pssst… sharing is caring 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: