Met itsme® nu ook toegang tot Tax-on-web en MyPension

Online bankieren… altijd en overal, lekker handig. Tot die keer dat je je kaartlezer nodig hebt en natuurlijk niet bijhebt. Balen! Gelukkig bestaat voor elk probleem een… app!

De itsme®-app

In november vorig jaar schreef ik al een blog over de itsme®-app. Je leest het hier.

Met  itsme®-app log je overal makkelijk én veilig in. Eén app en één code van vijf cijfers vervangen wachtwoorden, gebruikersnamen en de kaartlezer.

De mobiele interacties met itsme® gaan niet zomaar over het gewone internet, ze maken bijkomend gebruik van de hoogbeveiligde simkaart en het netwerk van de mobiele operatoren.

itsme® is een initiatief van Belgian Mobile ID, een consortium van vier Belgische grootbanken(Belfius, BNP Paribas Fortis, ING, KBC)  en Belgische netwerkoperatoren (Orange, Proximus, Telenet). De app werkt daarnaast ook voor klanten van Hello Bank! en Fintro.

Het doel is om veilig en snel te identificeren en het gebruiksgemak te verhogen, zonder aan veiligheid in te boeten.

Tax-on-web

Voortaan is inloggen op overheidstoepassingen zoals MyPension, Police-on-web en Tax-on-web ook mogelijk met behulp van itsme®.

“Met de lancering van deze nieuwe gratis identificatiemogelijkheid willen we de drempel voor het gebruik van online overheidstoepassingen verder verlagen”, zegt Alexander De Croo, vicepremier en minister van Digitale Agenda.

Naast de elektronische identiteitskaart is de app nu één van de digitale sleutels om toegang te krijgen tot online overheidstoepassingen, zowel op federaal, gewestelijk als gemeentelijk niveau (raadplegen wettelijk pensioen, belastingaangifte, overzicht beroepsloopbaan, …).

Het is mooi vast te stellen dat grootbanken, operatoren en de overheid kunnen komen tot samenwerkingen zoals de deze. Gebruiksgemak en veiligheid zijn essentieel bij het online bankieren en raadplegen, en daar wordt aan tegemoet gekomen. Top!

Steven Dupont

Video (YouTube): Starten met itsme®

itsme video demo

download itsme® in de AppStore
download itsme® in de GooglePlay store

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: