Elektrische Supercars aan de start.

Elektrische wagens zijn in opmars, alhoewel vaak nog van een stevig prijskaartje voorzien, ook voor ‘eenvoudige’ modellen. Terwijl het gewone aanbod groeit blijft het op vlak van elektrische “supercars” nog steeds een mager beestje.

De klassiekers

Zo heeft bijvoorbeeld Ferrari nog maar weinig gedaan op het gebied van elektrische en autonome auto’s. Hun focus lag op het versterken van het imago. Dit jaar gaan ze wel een aantal hybride auto’s op de markt brengen en uiteindelijk een elektrische supercar. In 2019/2020 komen ze ook nog met een SUV.

Wat Elon Musk heeft gedaan wil ik niet bagatelliseren, maar ik denk dat wij dat allemaal kunnen. We doen het omdat we het moeten doen. Als er een elektrische “supercar” gemaakt gaat worden, dan zijn wij de eerste; zei Sergio Marchionne, CEO van Fiat Chrysler Automobiles (waartoe Ferrari behoort), in een gesprek met Reuters.

Dat klopt niet helemaal want fabrikant Rimac heeft nu al een volledig elektrische supercar gebouwd. En als we aan elektrische wagens denken, denken we toch ook spontaan aan Tesla.

Met de inspanningen die zij de voorbije jaren hebben gedaan – even los van hun mindere financiële resultaten – is er bij de consument het idee ontstaan dat met een elektrische wagen rijden niet meer zo vreemd is.

Tesla komt disruptief uit de hoek bij de supercars.

Op hun voorstelling van de Tesla Semi (truck), in november vorig jaar kwam daar opeens een Roadster uit de truck gereden.

Elon duidde gevat “it turns out there was some cargo in the truck, so we thought we’d bring it out”.  En boem! … daar was ie dan.  De snelste wagen ter wereld: de Tesla Roadster.

0 naar 100 in 2,1 sec., topsnelheid van +400km/u en een actieradius van 1000 km.

Ik ken fervente autoliefhebbers die koude rillingen krijgen wanneer ik het over elektrische wagens heb. Een deel van de ziel vertrekt samen met de verbrandingsmotor. Feit is dat de race is ingezet. Benieuwd wat we de komende jaren op het linkerrijvak voorbij gaan zien scheuren.

Steven Dupont 

#WhatsNext is een Technologie- en Innovatieblog in mensentaal. Op de hoogte blijven? Volg ons op:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: