Apple komt uit met nieuwe iPod

iPhone, iPad,… wie denkt er nog aan de iPod? Het is ondertussen vier jaar geleden sinds het laatste model werd uitgebracht. Maar hopla, daar is een nieuwe.

De eerste iPod

In 2001 kwam Apple op de proppen met de eerste iPod; een groot succes en meteen ook de stap richting draagbare toestellen. Zes jaar later, in 2007, resulteerde dat in de eerste iPhone.

iPod wie? Wat? Waarom?

Zeer kort samengevat, een iPod is een iPhone zonder heuse telefoonfunctie en initieel volledig gericht op muziekbeleving. Een verduidelijking die ik toch moet maken, want ik merk bij de jongere garde in mijn omgeving dat de iPod niet meer zo bekend is.

Straks kijken we even nostalgisch naar de iPod, als naar de walkman of discman.

first iPod.jpg

De nieuwe iPod

Vandaag, 29 mei 2019, stelde de Amerikaanse technologiereus Apple zijn nieuwste iPod touch voor. Het toestel heeft het scherm dat destijds in 2015 uitkwam maar kent betere prestaties, een hogere capaciteit en meer communicatiemogelijkheden.

Met haar A10 Fusion-processor laden de graphics drie keer sneller; maar die is wel minder sterk dan die in de nieuwste iPhones.

Het is bij de iPhones dat het de laatste tijd wat tegenvalt, met dalende verkoopcijfers. En dus is het als bedrijf niet verkeerd te blijven differentiëren.

ipodtouch-apple-arcade-screen-06032019.jpg

Meer dan muziek

Recent kondigde Apple nog aan te beginnen met videostreaming, abonnementen voor videogames en pers.

Lees ook: Apple lanceert eigen streamingdienst en vereenvoudigt TV-kijken

Dit najaar mogen gamers Apple Arcade tegemoetzien. Een abonnementsdienst voor games met meer dan 100 nieuwe en exclusieve titels die zonder reclame en zonder extra aankopen gespeeld kunnen worden. Verder is het mogelijk games te downloaden voor offline gebruik. Apple Arcade is een perfecte aanvulling op de collectie gratis games in de App Store.

De A10 Fusion-processor in de nieuwe iPod zorgt alvast voor betere gameprestaties.

ipodtouch-blue-AR-screen-06032019.jpg

Het is de eerste iPod met bijzondere augmented reality-ervaringen (AR), en laat FaceTime-groepsgesprekken toe, waarmee je met meerdere familieleden, vrienden of collega’s tegelijk kunt praten. En uiteraard blijft het perfect om muziek te beluisteren en natuurlijk ook podcasts.

Wat zijn podasts? Podcasts zijn afleveringen van een programma op het internet. Podcasts zijn meestal originele audio- of video-opnamen, maar het kan ook gaan om opgenomen uitzendingen van een tv- of radioprogramma, een lezing of uitvoering.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De nieuwe iPod touch is te koop via de Apple Store-app, in de Apple Store en bij erkende Apple resellers en bepaalde providers (prijzen kunnen variëren).

De nieuwe iPod touch start vanaf € 239 voor het 32-GB model, € 349 voor het 128-GB model en € 459 voor het 256-GB model. iPod touch is verkrijgbaar in zes kleuren: spacegrijs, wit, goud, blauw, roze en (PRODUCT)RED.

Steven Dupont 

#WhatsNext is een Technologie- en Innovatieblog in mensentaal. Op de hoogte blijven? Volg ons op:

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: