Augmented Reality en tatoeages… “heb je mijn tattoo al beluisterd?”

Tatoeages visualiseren iets van je karakter,  familie, liefdesleven, passies of ze zijn het resultaat van een avond vol Tequila en iets teveel ‘ja ik durf dat’

Alsof dat nog niet genoeg was, kan het voortaan ook met geluid.

Het bedrijf Skin Motion heeft met hun Soundwave Tattoo™ een techniek die toelaat om geluid om te zetten in een tatoeage, afspeelbaar via een app, net zoals je een QR- of barcode zou scannen.

Augmented Reality in tatoeages is een feit. Het ontstond in 2017 in de Verenigde staten, toen tatoeage artiest Nate Siggard de eerste Soundwave Tattoo™ maakte en afspeelde. Zijn video daarover ging viraal met 280.000.000 kijkers.

De geluidsgolf – 30 seconden muziek of spraak – wordt met stencil overgezet op de huid. Dat moet duidelijk afgelijnd zijn en niet onderbroken. In België zijn er nog maar drie tatoeage artiesten die de techniek al aangeleerd kregen.

De tatoeage wordt vervolgens opgeladen in de app en 24 tot 48 uur later is het actief. Opladen kost 32 euro en nadien 8 euro per jaar om de dienst te blijven gebruiken.

Duur? Denk ondertussen maar al eens na welke gevleugelde woorden je zou hanteren, wanneer je een tatoeage laat (bij)zetten… en blijf weg van die Tequila! (alhoewel)

Een voorbeeld van Soundwave Tattoo™ (YouTube): Tattoo video

Steven Dupont

#WhatsNext is een Technologie- en Innovatieblog in mensentaal. Op de hoogte blijven? Volg ons op:

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: