Flikkert Facebook ons naar een nieuw tijdperk?

Facebook Open Source kwam deze week naar buiten met een nieuwe eenheid voor ‘tijd’. De ‘flick’.

Ze hopen daarmee een nieuwe standaard neer te zetten en het leven van visuele mediadesigners  te vergemakkelijken (bijv. video en games).

De flick is 1/705.600.000 van een seconde en daardoor iets langer dan een nanoseconde; maar met groot verschil in de praktijk.

Veel na de komma

Bij film bestaat elke seconde uit 24 frames, dus elke frame is 0,04166666667 seconden lang. In de praktijk rond je dat dan af naar bijvoorbeeld 0,04167 of 0,0417 of 0,042… maar die afrondingen maken het niet eenvoudig. Bij computeranimatie enz. wil je dat alles synchroon verloopt. En dan is het vervelend wanneer verschillende onderdelen een andere “afronding” hanteren.

Dat probleem wil Facebook uit de wereld krijgen door die getallen te vereenvoudigen en voor iedereen uniform te zetten; een nieuwe standaard te creëren.  Voortaan zijn 24 frames per seconde dan een ronde 29.400.000 flicks. Bij videogames hanteren ze 60 frames per seconde, dat staat dan vanaf nu gelijk aan 11.760.000 flicks.

Facebook zette al eerder de maat; benieuwd of ze er in slagen om dit afrondingsprobleem〈  flauwe-grap-alert 〉 weg te flikkeren.

Liefhebber van nummers? Bekijk de flick-details hier

Steven Dupont 

#WhatsNext is een Technologie- en Innovatieblog in mensentaal. Op de hoogte blijven? Volg ons op:

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: