“Say hello to Litter-Robot”, nooit meer kattenkorrels scheppen.

Enkele jaren terug werden wij geadopteerd door een kat. Het beestje kwam tijdens de bouw in ons huis wonen en was akkoord om het na oplevering met ons te delen. We zouden niet meer zonder kunnen.

Verwend, dat is het. Maar of we zo ver gaan om een Litter-Robot (lees: kattenbak-robot) te kopen? hmmm.

Litter-Robot zegt dat dit de laatste kattenbak is die je ooit zal willen kopen. Als ik 539 euro uitgeef aan een kattenbak, is het waarschijnlijk het laatste wat ik ooit zal kopen, tout court, wanneer mijn vrouw het te weten zou komen.

Maar goed, het bestaat en het zal ongetwijfeld bij velen kunnen dienen.
De nieuwste versie werd tijdens CES® 2018 voorgesteld en #WhatsNext staat graag stil bij alle goodies die daar ten tonele kwamen.

“Say hello to Litter-Robot and say goodbye to scooping litter forever”.

De Litter-Robot is een zelfreinigende kattenbak met Wifi. De kattenbak communiceert met een app, waarin je kan zien of de opvangbak vol is.

Een sensor detecteert het gewicht van de kat. Na gebruik zeeft het toestel de korrels en gaat het afval in een opvangbak. Gedaan dus met scheppen, korrels morsen en geurtjes. Het zou ook besparen op korrelverbruik. Met een timer kun je instellen wanneer te filteren.

Er mag ook wel wat luxe bijzijn. Er is een nachtlampje, voor de ‘oudere katten met verminderd zicht‘ aldus Automated Pet Care Products; het bedrijf dat al in 1999 met dit product op de markt kwam.

Ze zitten aan hun 3de model en blijven innoveren. Klassieke kattenbakken zullen nog niet massaal bedreigd worden, de prijs is een doorslaggevend element.

Heb je lange dagen en vergeet je de kattenbak wel eens te reinigen? De kinderen wilden een kat en gingen er elke dag voor zorgen? Lees: jij zit er mee opgescheept! Een dagje van huis en de kat verdient toch een proper plekje, niet? De Litter-Robot biedt dan een oplossing. Of je neemt’m omwille van de gadget-factor.

Maar onze poepoes… die zal nog even old-school de bak in moeten.

Steven Dupont

Litter Robot demo YouTube

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: