City of things – Antwerpen

Naast ‘Internet of Things’ bestaat er ook ‘City of Things’, en niet eens  ver van ons bed. Nog in beginfase, maar Antwerpen hoort er bij!

In City of Things werken imec, de stad Antwerpen en het Vlaamse Gewest samen om van Antwerpen een proeftuin te maken waarin bedrijven, onderzoekers, burgers en beleidsmedewerkers kunnen experimenteren met slimme technologieën die het leven in de stad aangenamer en duurzamer kunnen maken. Met hun IoT-experimenten willen de partners van Antwerpen een toonaangevend voorbeeld in Europa maken, zowel op technologisch vlak als wat het opzetten van een proeftuin betreft. Ze willen als het ware het archetype van de slimme stad van morgen ontwikkelen.

In één zorgvuldig uitgekozen stadsdeel – de zogeheten ‘Smart Zone’ – wordt een fijnmazig netwerk van slimme sensoren en draadloze gateways geïnstalleerd; aan gebouwen, in straten, op pleinen en aan andere stadsobjecten.

Deze sensoren zullen het mogelijk maken om in realtime een heel aantal parameters te monitoren, o.a. luchtkwaliteit, (fiets)verkeer, voetgangersstromen of energieverbruik. De bedoeling is dat burgers rechtstreeks kunnen interageren met de slimme toepassingen die hieruit ontstaan, bijvoorbeeld via interactieve digitale signalisatie; applicaties waarvoor gebruikers dus geen smartphone, tablet of ander (slim) toestel nodig hebben.

Lees er meer over hier

Bekijk de video (YouTube) hieryoutube IoT

Steven Dupont 

#WhatsNext is een Technologie- en Innovatieblog in mensentaal. Op de hoogte blijven? Volg ons op:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: