Hoera! Waze eindelijk beschikbaar voor Apple CarPlay!

Zelden zo blij geweest met de update van een app: Waze is eindelijk beschikbaar op Apple CarPlay. 

Waze CarPlay (WhatsNext)
Screenshot uit de Apple App store, iPhone.

Ja, we zijn happy!

De populaire – en bovendien gratis – navigatie-app Waze van Google is vandaag (24/09/2018) bijgewerkt met ondersteuning voor CarPlay op apparaten met iOS12. Sinds de iOS12-update is het voor het eerst mogelijk om navigatie-apps van derden te gebruiken met CarPlay, als alternatief voor de ingebouwde Apple Kaarten-app.

Google Maps, een andere populaire navigatie-app, werd vorige week al bijgewerkt met CarPlay ondersteuning.

Battle of the (dashboard) screens

We schreven nog maar pas over de battle of the screens, de strijd om een plekje op het dashboard in de wagen. TomTom krijgt klappen en we voorspellen dat hun lot ook andere klassieke GPS-aanbieders te wachten staat. Automerken zullen zich verplicht zien om af te stappen van hun verouderde, merkgebonden, te dure en ingebouwde GPS-systemen.

Je kiest voor één ecosysteem

Gebruikers zullen kiezen uit het ecosysteem dat hen het beste ligt, Android (bijv. Google Maps), iOS (Apple Maps, bij ons gekend als Apple Kaarten) en Waze (ook van Google). Er zijn er nog, maar die spelen nu al niet meer mee. En tegen dat TomTom en consorten een app klaarhebben die mee kan draaien in Apple CarPlay of Android Auto, is de markt ingenomen en verdeeld.

Je leest er alles over in dit artikel: Battle of the dashboards: TomTom, Waze, CarPlay, Android Auto…

Wij gaan ondertussen nog een ritje doen met Waze 🙂

Steven Dupont 

Op de hoogte blijven van #WhatsNext? Volg ons op:

3 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: