Nostalgie… Atari is terug!

Ataribox

Na een lange reeks van overnamegevechten en bijna kopje onder, is de videogamefabrikant Atari terug… van nooit helemaal weggeweest.

Het bedrijf wil een nieuwe gameconsole op de markt brengen, wellicht in de late lente dit jaar. Ze gaan het financieren met crowdfunding via Indiegogo.

De Ataribox zal 249 tot 299 dollar gaan kosten en moet naast videogames ook een volledige pc-ervaring op een televisietoestel leveren. De rekenkracht van consoles is  voor gamers erg belangrijk maar die details zijn per vandaag nog niet gekend.

Het verschil zullen ze wellicht gaan maken op gebied van content want naast tal van Atariklassiekers komen er ook moderne games van verschillende studio’s aan.

Atari verdient wel aan lucratieve licenties waarover ze beschikt, en online games, maar dat betekent niet dat ze even hevig kunnen investeren als Microsoft, Sony en Nintendo.

Sony en Microsoft maken vaak per verkochte console verlies, maar compenseren dat met hun software-verkoop. Als we kijken naar de Atari software-portfolio, dan ziet het er niet naar uit dat zij hetzelfde kunnen doen. Een hele uitdaging.

Geruchten hebben het over Atari-games voor smartwatches. Mogelijk komen ze daar nog extra-verrassend uit de hoek.

Voor velen zal de Ataribox nostalgische gevoelens oproepen, en daarvan is al eerder gebleken dat het een money-machine kan zijn. Een hebbeding wordt dan de wood-edition, gemaakt van – jawel – echt hout.

Eentje om in de gaten te houden!

Meer over de Ataribox vind je hier.

Steven Dupont 

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: