BNP Paribas Fortis lanceert Be.Connected

Na als eerste op de Belgische markt te komen met AndroidPay en een heuse online Community, lanceert BNP Paribas Fortis een nieuw kantoorconcept: Be.Connected. 

De bank maakt de nieuwste digitale ontwikkelingen tastbaar voor de klant. Human meets digital. 

Een Be.Connected is als een ‘digital touchpoint’ te situeren   in de directe nabijheid van een groot kantoor en met een uitgesproken accent op de promotie van het digitale aanbod van de bank. Bovendien is een nauwe connectie met de omgeving belangrijk  waarbij het kantoor fungeert als een innovatief en digitaal centrum en visitekaartje in het hart van de stad.

Het is gloednieuw. De medewerkers gaan er de klanten digitaal coachen en begeleiden bij het gebruik van de verschillende kanalen die ter beschikking staan. Kantoormedewerkers zullen gebruik maken van tablets en stellen alle informatie digitaal ter beschikking.

HiRoom, SoMe, Book&Work…

Uit een bevraging leert BNP Paribas Fortis dat klanten behoefte hebben aan uitleg over en hulp bij het gebruik van hun smartphone en tablet. Daarnaast informeren ze de klanten over  de mogelijkheden die de digitale kanalen van de bank bieden en is er toegang tot het Easy Banking Centre via videogesprekken.

Het kantoor bevat een ‘Hi-Room’ (High Interactive), speciaal  voor videogesprekken. Met een simpele druk op een toets activeert de klant meteen een videoverbinding met het Easy Banking Centre. Het kan maar werken wanneer het kantoorconcept gebruiksvriendelijk is, en de beschikbare technologie heel intuïtief zodat de klant er snel zelf mee aan de slag kan.

Op de SoMe (Social Media) wall is er een doorlopende feed met posts vanuit de verschillende Social Media waarop BNP Paribas Fortis aanwezig is.

Cash is een zeldzaam beestje aan het worden, bij alle banken. In de Be.Connected is de  cash-functie ruim uitgebouwd via automaten (24/7).  Het kantoor is op weekdagen doorlopend open van 9:30 tot 18:00 en op zaterdag van 9:30 tot 12:30.

Meer dan een kantoor 

Be.Connected is meer dan een kantoor. Het is een ontmoetingsruimte voor klanten; die er kunnen vergaderen in een aantal ‘Book & Work’-ruimtes, voorzien van de nieuwste technologie. Een vergaderruimte of werkplek reserveren kan gratis en vlot via de website http://www.bookandwork.bnpparibasfortis.be of in het kantoor zelf.

“Dit nieuwe concept van BNP Paribas Fortis is een concrete invulling van onze slagzin ”De bank voor een wereld in verandering”. Vandaag worden we allemaal geconfronteerd met een nauwere verweving van de fysische en de digitale wereld. Daarom bouwen we verder op het klassieke model door het persoonlijk contact met de klanten te verrijken met digitale coaching. De bezoekers kunnen hier digitale innovatie concreet beleven” aldus Michael Anseeuw, General Manager Retail Banking van BNP Paribas Fortis.

In de drukste winkelstraten van België zullen er nog Be.Connected-kantoren opduiken. Telkens in symbiose met een groot kantoor. In het grote kantoor wordt alle expertise aangeboden, is makkelijk bereikbaar en met de nodige parkeerfaciliteiten aan de rand van het stadscentrum. Be.Connected, als ‘digital touchpoint’, is dan weer te vinden op een commercieel erg drukke plek in het centrum.

Hybride bankieren wordt de norm, waarbij de kantoren de hoeksteen zijn van  een commercieel model met focus op proximiteit en expertise. Dankzij de hybride aanpak, zal de klant kunnen blijven kiezen uit verschillende kanalen om te bankieren: een bankkantoor, een contactcenter, een smartphone…, digitale toepassingen ter ondersteuning van het menselijk contact.

Bekijk een video (YouTube) over Be.Connected, hier.

Steven Dupont 

#WhatsNext is een Technologie- en Innovatieblog in mensentaal. Op de hoogte blijven? Volg ons op:

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: